טיפולי שורש שאלות נפוצות
האם כדאי לבצע טיפול שורש או לעקור ולבצע השתלת שן?
העדיפות הראשונית בטיפולי שיניים היא הצלת השן. אם השן במצב שניתן להצילה ולאפשר למטופל תפקוד רגיל ותקין, כדאי לבצע טיפול שורש ראשוני או תהליך חידוש שורש. במקרה שלא ניתן לשקם כי הנזק לשן גדול מדי, מומלץ לבצע עקירה ואחריה תהליך של השתלת שן מלאכותית על שתל דנטלי ועם כתר איכותי.
במקרה של שן שבוצע בה טיפול שורש בעבר אך למרות הצלחת הטיפול בתחילה, קיימת כיום דלקת בחוד השורש , צריך לעקור את השן?
לרוב אין צורך בעקירת השן. ברוב המקרים ועם טיפול רפואי מדויק ונכון, ניתן לחזור על ביצוע טיפול השורש, לנקות היטב כל שאריות של חיידקים וזיהום וביצוע סתימה איכותית חדשה.
כאשר הטיפול אינו אפשרי בדרך הרגילה, אז אנו מבצעים טיפול שורש כירורגי דרך קצה השורש.
מה עדיף, טיפול שורש חוזר או ניתוח לקטיעת קצה השורש?
באופן כללי ולפי שנים של ניסיון, תפיסתנו הטיפולית היא שבכל מקרה שאפשר עדיין לבצע טיפול שורש חוזר, כדאי ועדיף לנהוג כך לעומת האפשרות של ביצוע ניתוח קצה השורש. אחוזי ההצלחה שלנו בטיפול חוזר הינם גבוהים מאוד, ובמקרה כזה עדיין נשמרת האופציה לביצוע הניתוח אם התוצאות אינן אופטימאליות.
מה הם המצבים שבהם אין אפשרות לבצע טיפול שורש בשן?
כל מקרה נבחן לגופו במרפאה, אך ברוב המקרים שבהם אין אפשרות לבצע טיפול שורש.
מדובר על מצב של שבר מהותי בשן או בשורש, חוסר תמיכה גרמי מספיק בשן או שאין אפשרות לשחזר את השן כי היא פגועה מדי.
כיום, מאחר שקיימים לרשות רופאי השיניים במרכז לאסתטיקה והשתלות שיניים מכשור מתקדם וידע מקיף , בפועל כמעט בכל שן אפשרי לבצע טיפול שורש או ניתוח כירורגי על מנת להציל את השן ולהימנע ממצב של עקירה והשתלת שן מלאכותית.
האם חייבים לבצע טיפול שורש עם מכשיר מיקרוסקופ?
המיקרוסקופ הינו חשוב ומסייע במצבים רבים, אך הוא לא הכרחי לביצוע והצלחת טיפול שורש. בדר"כ אנו משתמשים במיקרוסקופ ככלי עזר למקרים בעיתיים ומורכבים, למשל: הסתיידויות בתעלה, מציאת מפתחי התעלות, ביצוע מדויק יותר בטיפולים אנדודונטיים כירורגיים.
במרפאת ד"ר פאדי ח'ורי מיקרוסקופ דנטלי משוכלל ומדויק במיוחד, כלי עזר חשוב לטיפולי שורש מורכבים שבהם אנו מספקים תוצאות מובילות.
האם כדאי לבצע טיפול שורש חוזר גם במקרה שהטיפול הקודם לא הצליח?
יש צורך לבצע טיפול שורש חוזר במקרים מסוימים, ההופכים את ההליך לכדאי מבחינה תפעולית, טיפולית וגם כלכלית למטופל. הרופא מחליט על הטיפול הנבחר לאחר פיענוח ממצאי הדמיות מדויקות (צילומי שיניים) ותוצאות בדיקות קליניות. במקרה של חוסר ריפוי אחרי טיפול שורש, ניתן לבצע טיפול חוזר או טיפול שורש כירורגי. לעיתים דרך הטיפול החוזר נבחרת מסיבות שיקומיות או עקב החלמה לא אופטימאלית, ולאו דווקא בגלל ממצא קליני.